وقتی موسسه “کار صلح در میانه جنگ” در سال ۱۹۱۷ و در بحبوحه جنگ جهانی اول کار خود را در آلمان آغاز کرد، حتی خوشبینترین افراد در سرزمین ژرمنها هم فکر نمیکردند که روزی این موسسه صدمین سالگرد تاسیس خود را جشن بگیرد. هر چند کارکرد موسسه و حتی نام آن در طول این سالها تغییر کرده است و حالا نسل جدید در آلمان، این موسسه را با نام “روابط خارجی فرهنگی آلمان” یا ایفا میشناسند، اما مسنترها خوب میدانند که آغاز کار قدیمیترین مرکز آلمان در حوزه فرهنگی و آموزشی به صد سال پیش برمیگردد. موسسه روابط خارجی فرهنگی آلمان حالا مهمترین مرکز آلمان برای پیشبرد سیاستهای فرهنگی و آموزشی این کشور در خارج از کشور است. این موسسه پنج برنامه اصلی دارد که شامل تبادل فرهنگی و هنری، توسعه گفتوگو در جامعه مدنی، مهاجران و پناهجویان، فرهنگها و منازعات و همچنین اروپا است. علاوه بر این موسسه روابط خارجی فرهنگی آلمان با برگزاری نمایشگاهها، جلسات گفتوگو و کنفرانسها به تبادل فرهنگی در سطح جهان کمک میکند. در ادامه این گزارش، نگاهی به مهمترین فعالیتهای این موسسه داشتهایم:
برگزاری نمایشگاههای هنری در خارج از کشور
یکی از مهمترین فعالیتهای موسسه روابط خارجی فرهنگی آلمان، برگزاری نمایشگاههای هنری در خارج از آلمان و حمایت از هنرمندان معاصر این کشور است. در این راستا، مسئولان ایفا، آثار عکاسان، هنرمندان رشتههای تجسمی، فیلمسازان، طراحان و معماران را در نمایشگاههای بینالمللی به نمایش میگذارند. بدین ترتیب، از یک سو، میان هنرمندان و همچنین مسئولان نمایشگاههای بینالمللی ارتباط ایجاد میشود و از سوی دیگر برگزاری این نمایشگاهها میتواند به گسترش گفتوگو میان هنرمندان جوان و بالا رفتن سطح آگاهی آنها کمک کند.
تاسیس کتابخانه تخصصی
راهاندازی کتابخانه تخصصی و تحقیقاتی در شهر اشتوتگارت از دیگر فعالیتهای موسسه ایفا در چارچوب سیاستهای فرهنگی برونمرزی آلمان محسوب است. در این کتابخانه، ۴۴۰ هزار جلد کتاب تخصصی در حوزه تبادلات فرهنگی و هزار نشریه در حوزههای دیپلماسی و مطالعات فرهنگی وجود دارد. علاقمندان همچنین میتوانند به صورت آنلاین نیز از کتابخانه تخصصی ایفا استفاده کنند.
برنامه بینافرهنگی
برنامه بینافرهنگی از سال ۲۰۰۵، با هدف گسترش گفتوگو میان متخصصان جوان و ارتباط بیشتر میان جوانان آلمانی و جوانان کشورهای اسلامی راهاندازی شد. هر ساله حدود ۸۰ داوطلب از بیش از ۳۵ کشور جهان از جمله آلمان در این برنامه شرکت میکنند. این افراد میتوانند از بورسیههای برنامه بینافرهنگی نیز استفاده کنند. داوطلبان در طول اقامت خود در آلمان و یا کشورهای دیگر تجارت زیادی کسب میکنند.
اعزام مدیران و سردبیران فرهنگی به مناطق مختلف اروپا
اعزام مدیران و سردبیران فرهنگی به ارگانهای آلمانی در مناطق مختلف اروپا از دیگر فعالیتهای موسسه ایفا در چارچوب سیاستهای فرهنگی آلمان به شمار میرود. این کار با هدف نمایش آلمانی مدرن به شهروندان سایر نقاط اروپا، افزایش ارتباط میان اتباع آلمان در داخل و خارج از کشور و همچنین تبادل فرهنگی با شهروندان سایر کشورها انجام میشود.
برنامههای تحقیقاتی
موسسه ایفا در پروژههای تحقیقاتی ۳ تا ۶ ماهه به پژوهشگران علاقمند به حوزه فرهنگ کمک میکند تا دانش خود را درباره سیاستهای فرهنگی در عرصه بینالمللی افزایش دهند.
کمک های بشردوستانه
موسسه ایفا در شرایط بحرانی مانند بلایای طبیعی، بحران، درگیریهای مسلحانه و یا شرایط دیگر به نیازمندان کمک میرساند. این موسسه در چنین شرایطی، به عنوان همکار اداره خارجی فدرال و برای تقویت همکاری میان موسسات دولتی و غیردولتی وارد عمل میشود.
گالری ایفا
گالریهای ایفا در اشتوتگارت و برلین هر ساله میزبان آثار هنرمندان کشورهای در حال توسعهاند. این نمایشگاهها با موضوعات مختلفی برگزار میشوند و در اغلب موارد در کنار آنها کارگاههای آموزشی نیز وجود دارند.
منبع:
https://www.ifa.de/
نظر شما